Aflevering 13

 

”Ik heb hem ervaren als een kind van de zee. Hij heeft niet veel aanpassingsmoeilijkheden gehad.” Pascal over finalist Gianni.

”Tweede is natuurlijk de meest ondankbare plaats. Ik zou veel liever winnen!” Patrick hoopt op winst.

”Patrick heb ik leren kennen als een macho politieman met een harde kant, alleen gedurende de afleveringen heb ik thuis kunnen zien dat hij ook z’n mooie kant heeft. En Gianni, daar heb ik wel een zwak voor, hoewel ik hoop dat hij wat structuur in zijn verdere leven brengt, want af en tie lijkt het nergens op met Gianni.” Paulo over beide finalisten.
”Ik noem Gianni mijn boeddhistische held. Ik vind het heel bijzonder dat hij nooit zelfmedelijden heeft en nooit klaagt. Hij vindt zichzelf niet zo belangrijk. Hij leeft ook heel goed in het moment, hij is in het nu en dat is iets wat heel moeilijk is voor veel mensen. En het derde, wat ik ook een soort boeddhistische positieve eigenschap vindt is dat hij nooit oordeelt over mensen, maar hij ziet wel, hij registreert wel. Ik vind het heel bijzonder en ben eigenlijk wel een beetje jaloers op hem.” Agnes vertelt haar visie over Gianni.
”Patrick kwam sterke vrouwen zoals Machteld tegen en wist niet hoe hij daar mee om moest gaan. Hij kwam mij vragen hoe je met vrouwen omging. Ik heb als man mijn best gedaan om over vrouwen tips te geven. Ik heb Patrick in de eerste plaats uitgelegd om te stoppen vrouwen proberen te begrijpen. Wat je vooral moet begrijpen is dat vrouwen ons beter begrijpen dan wij hen. Verder heb ik gezegd dat je naar vrouwen moet luisteren, er rekening mee houden en af en toe ook iets terug moet zeggen waar je rekening mee gehouden hebt. Patrick is heel soepel om zijn structuur aan te passen en dat maakt hem naast Gianni een terechte finalist.” Steve over Patrick.

”Ik ben niet meer boos, maar ik vind het nog altijd heel emotioneel om te zien. Als ik het zo terug zie, word ik wel weer een beetje kwaad.” Marina over de laatste promotieproef naar Koh Muk.

”Sabine Hagedoren (nvdr.: Belgische weervrouw)zou zeggen: Het is nu wintertype D1.” Een storm raast over Rang Nok en Gianni vertelt erover in zijn dagboekcamera.
”Ik kan misschien vannacht als het onweert met een spijker in mijn hand op het dak gaan staan en hopen dat de bliksem op mij inslaat en dat ik die kan opvangen in mijn kookpopt ofzo.” Ongeziene beelden over Gianni en zijn vuursituatie.
”Het was me niet duidelijk dat ik maar één doosje lucifers had voor heel het avontuur. Ik ben er kwistig mee omgesprongen en ze waren gewoon op. Ik vroeg nieuwe en blijkbaar kreeg ik geen nieuwe. Ik wist dat niet op voorhand, anders was ik er spaarzamer mee omgegaan.” Gianni over de lucifers-kwestie.

“Ach, je hebt daar ook niet zo veel te doen overdag” Els over de ruzies op Koh Muk.

”Als je daar als enige man tussen zit. Dat is gewoon de hel denk ik!” Gianni over het gekonkel en gedoe tussen de vrouwen op Koh Muk.

“Ik ben op krabbenjacht gegaan, want Salama heeft mijn speer afgepakt!” De twee finalisten gaan vissen vangen met Salama, maar het lukt Gianni niet goed.

“Zoals Kuifje in Afrike: Gianni bij de zeenomaadjes!” Steve over Gianni’s houding in het spel.

“Ik ben blij dat ik het nog gezien heb nu het nog bestaat. Binnen enkele jaren bestaat et misschien niet meer.” Gianni over het zeenomadenvolk.