Onze regels

Onze regels

Realitynet bestaat uit verschillende sites, forums en een chat. Om iedereen op een prettige manier daarvan gebruik te laten maken, gelden er een aantal algemene regels. Per board kunnen er nog specifieke regels gelden (bijv. Wie is de Mol, Expeditie Robinson, De Mol).

Allereerst geldt op Realitynet, waar van toepassing, de Nederlandse wet. Er wordt verwacht dat elke forummer zich aan een aantal regels houdt.

Algemeen
- Behandel elkaar met respect
- Geen spam
- Geen ruilhandel. Realitynet is geen plek om je spullen aan de man te brengen. Wil je spullen of diensten verkopen, dan kun je terecht bij veilingsites.
- Geen onsmakelijke, onzinnige of seksueel getinte berichten
- geen verbaal geweld, schuttingtaal of vloeken
- geen racisme, seksisme, homofobie, transfobie en validisme
- Wees voorzichtig met het delen van privégegevens
- Geen illegale zaken of links ernaar
- Niet klonen - je mag één account hebben. Slechts in uitzonderlijke gevallen zal er na aanvraag toestemming verleend worden voor een  kloon*.
- Geen account sharing - je mag je account/wachtwoord niet met iemand anders delen. Het is verboden om je inloggevens en wachtwoord aan anderen te geven.

* We hebben op dit moment een probleem met Hotmail waardoor je soms je wachtwoord niet kan reactiveren. Mocht je om deze reden een nieuw account willen aanmaken neem dan of contact op met Compuart@RealityNet.org of stuur één van onze moderators een bericht.

Op het forum

- Eénregelige signature/handtekening die geen link mag bevatten.
- Blijf on-topic, in het off-topic gedeelte is dit wat soepeler. Probeer je aan het topic-onderwerp te houden.
- Vermijd slowchat
- Niet spammen
- Twee of meer berichten achter elkaar plaatsen is niet wenselijk (tenzij je bericht te lang is of er minstens een dag tussen zit)

Nickname
- Je nickname moet een fatsoenlijke en uitspreekbare naam zijn (ter beoordeling van de moderators)
- Je nick mag geen mailadres of webadres (al dan niet werkend) zijn.
- Geen beledigende of politiek gevoelige nicks (ter beoordeling van de moderators)

Respect
Behandel elkaar met respect, laat mensen in hun waarde en ga op een goede manier met elkaar om. Lok geen conflicten uit, speel niet op de man maar discussieer om de inhoud. Iedereen heeft een eigen mening. Ben je het daarmee oneens, Val diegene dan niet persoonlijk aan, maar geef jouw argumenten waarom je het oneens bent.

Spam
Spam is ongewenste reclame voor bijvoorbeeld:
- een product of dienst(verlening)
- websites
- evenementen
- wervingsacties
- alle andere zaken die onder het kopje 'spam' vallen

* Heb jij een relevante link, product of dienst? Wij hebben speciaal Wie is de Mol gerelateerde links een link pagina aangemaakt: HIER. Neem contact op met één van de forummoderators om jouw link hierop te krijgen. Er mag eenmalig gelinkt worden in het off-topic topic op het Wie is de Mol board. In andere topics of meerdere posts worden gezien als spam.

Je bent nu klaar om het forum onveilig te maken, namens het gehele team, veel plezier!