Aflevering 10

 

”De zeven slechte dagen zijn geweest en dat er nu maar zeven goede dagen komen!”  Gianni ziet het leven op Rang Nok weer zitten na het krijgen van lucifers en een bladzijde van Bob.

"De ananasplant hangt al een tijdje op half elf.” Paulo’s prijs is aan het vergaan.

”Josephine is heel bruut en boertig in haar uitdrukkingen.” Machteld heeft weer een nieuw punt gevonden om zich aan Josephine te storen.

“Nu word ik er boos om. Nu word ik echt boos en dat wil ik helemaal niet.” Josephine is aangeslagen door de commentaar van Machteld op haar.

“Ik snap überhaupt niet dat mensen zo zijn! Dat snap ik echt niet. Wat moet ik daar nou mee?” Josephine’s commentaar na het geladen gesprek met Machteld.

”De ander is bang dat jij een hoge boom bent die een schaduw laat vallen waardoor zij niet uit de verf komt in deze situatie die wij hebben.” Agnes’ filosofische woorden over de vete tussen Josephine en Machteld.
”Iedereen weet één bladzijde. Ik weet er twee. Dus op dit moment… ik zit niet op Rang Nok, maar sta wel het verst in het spel.” Els laat horen dat zij de meeste informatie over de ontbrekende bladzijden weet.
”Kijk, ik heb nu informatie en ik deel dat nu eens lekker niet met de anderen, seh!” Els speelt het spel tactisch.
”Dat ligt me wel dat slingeren. Net als een kleine aap.” De zelfkennis van Paulo?
”Nog viezer dan anders!” Lisa beschrijft hoe haar eten smaakt.

”Om dan Lisa gelijk er uit te bonjouren, nee dat vond ik niet aardig.” Josephine’s commentaar over Machteld die meteen Lisa eruit gooit nadat Joos zich voor haar opofferde omdat het levenswiel Lisa weer had aangeduid.

”Ik had nooit verwacht dat ze op mij zou stemmen. Ze had nog letterlijk tegen mij gezegd ‘Els, ik zal nooit op jou stemmen!’” Els is verbaasd over Lisa’s stem.

De jaloezie blijft heersen tussen de dames op Koh Muk. Ook bij Machteld, die deze uitspraak deed:”Als het aan mij ligt zullen Lisa en Josephine er nooit geraken.”

Paulo heeft een tactisch plannetje om meer informatie te weten te komen:”Wat ik te bieden heb is fruit en rijst in ruil voor het inlezen van twee pagina’s.”

Patrick speelt het spel even sluw als Paulo en doet een tegenbod:”Als jij de onschendbaarheidsproef wint, vraag ik inzage in de bladzijde die jij overmorgen wint en dan krijg jij inzage in een bladzijde van keuze van degene die ik heb.”
”Ik heb absoluut geen zin meer in die onoprechte gesprekken!” Zonder ook maar naar één woord te luisteren kapt Machteld de poging tot gesprek van Lisa af.
”Ik weet dat het allemaal vrouwen zijn, maar dat maakt geen donder uit. Onderschat nooit je tegenstander.” Paulo beseft dat hij misschien zijn laatste dag op Rang Nok doorbrengt.

”Ik hoop, door het vorige duel gewonnen te hebben, dat ze schrik gekregen hebben van mij en voor Paulo kiezen.” Gianni hoopt niet uitgedaagd te worden.

”Ik ben de verpersoonlijking van vrouwtje-nooit-gedacht geworden.” Agnes spreekt, voor de meeste Vlaamse kijkers tenminste, in raadsels.

”Terra Incognita is voor mij een soort droom die waarheid is geworden. Een soort cadeau’tje waarvan ik nooit had gedacht dat ik het zou krijgen en waarvan ik me afvraag dat ik het aan heb verdiend.” De laatste woorden van Agnes