Aflevering 9

 

“Nu zitten er alleen maar mannen op Rang Nok en alleen maar vrouwen op Koh Muk. Nou ja… en Bob.” Josephine legt de huidige situatie uit.
“Ze zijn mij een beetje als onschuldig meisje, awel, ik ga daar nu eens dik van profiteren, seh!” Els verliest haar onschuld.
“Ik ben niet de man van tranen, maar ja... ik weet niet. Het waren meer onzichtbare tranen van blijdschap.” Paulo over zijn eerste stappen op Rang Nok.

“Ik heb wel iets gevonden dat op een nest lijkt en ik zie hier alleen maar zwaluwen vliegen. Daar kan je uit concluderen dat het daar wat mee te maken heeft.” Paulo heeft geen ontbrekende bladzijden nodig om het mysterie te ontrafelen!

“Ik ben mentaal buigzaam. Ik heb misschien barsten, maar ik kraak niet!” Een vastberaden Gianni die niet aan opgeven denkt.

“Mag ik dan gewoon lekker niks blijven doen?” Terwijl de andere vrouwen kibbelen over wie mag koken en wie mag afwassen, brengt Agnes deze opmerking ten gehore.
“Het is misschien sterk uitgedrukt, maar hier heerst de ijzeren hand van Josephine.” Machteld vertelt haar visie over Josephine aan de groep.
“Het wordt wel een beetje een kippenhok. Ik ben niet zo’n kippenhok-vrouw. Dat moet niet te lang meer duren.” Josephine over de vrouwen op Koh Muk.

“Je moet alles doorbreken! Je pijngrens. En dan schreeuw je het uit.” Paulo verklaart, al roepend, zijn geroep en gegil tijdens de proef.

“Bij het volgende levenswiel gaat een van ons een man verslaan!” Lisa is vastberaden over het verloop van het levenswiel.

“Er gaat sowieso een vrouw weg, dat is al helemaal goed!” Josephine lijkt 100 % zeker van haar zaak, maar blijkt het later totaal mis te hebben.

“Als de goden me goed gezind zijn, krijg ik Rang Nok te zien.” Vertrouwt Lisa ons toe. Maar blijkbaar zijn de goden haar geenszins goed gezind, want het levenswiel doet haar als eerste aan.

“Bij vrouwen is jaloezie toch een put. Die venijnigheid onder vrouwen is niet goed, zuh.” Els ziet de zwakke plek van de vrouwen op Koh Muk in.

“Kutwiel. Teringzooi. Dat kan toch niet? Belachelijk! Valt het twee keer op één persoon. Nou ja, laat maar, gaan we weg of euh…” Lisa is overstuur dat het levenswiel op haar naam viel.

“Nog even en ik ga de boeken als de nomade die al zijn spullen verliest.” Paulo beschikt over een goede portie zelfkennis.
“Ik was nog geen tien meter in het water of de 30 seconden waren al voorbij!” Gianni vertelt hoe spannend het duel met Bob is.
“De beste en de sterkste gaan naar Rang Nok, dat staat zo ook in het boek. Ik was vandaag niet de sterkste, dus ik heb op Rang Nok niets te zoeken. Terra Incognita heeft voor mij betekend dat je een andere manier van leven gekeerd tot jezelf kan maken. Dat was een fantastische ervaring en daar ben ik ook heel dankbaar voor.” Bob’s laatste woorden.