TI Nieuws

De kijker kiest de winnaar!

26 oktober De finale van Terra Incognita wordt een live-uitzending van twee uur. In die uitzending bepaalt de kijker uiteindelijk wie de winnaar van Terra Incognita wordt!

Na een strijd op Rang Nok blijven er twee finalisten over waaruit de kijker kan kiezen. Verder wordt er tijdens de finale teruggeblikt in de studio samen met de andere kandidaten. We zullen ook zien hoe de finalisten kort voor de uitzending teruggegaan zijn naar de Andamanzee om een paar dagen te midden van de zeenomaden te leven.

Dit alles is te zien op zondag 27 november tussen 20:30 en 22:30 op NET 5!

Bron: Mediakrant

Terra Incognita gaat Internationaal!

12 oktober Het nieuwe realityformat van het Vlaamse productiehuis Kanankna Productions lijkt aan het begin van een internationale carrière staat. De bekende Scandinavische distributeur Zodiak TV World klopte bij de programmamakers aan om het nieuwe format te mogen verdelen op de internationale televisiemarkt. Kanakna Productions bracht eerder ook 'Peking Express' in Duitsland en Frankrijk al aan de man. Zodiak TV World is overtuigd van de kwaliteiten van 'Terra Incognita'. Het programma zal internationaal bekend worden onder de naam 'Nomads'.

Bron: RadioVisie.be

Stel je vragen aan Sarah!17 september Ook Sarah heeft zich geregistreerd op het forum en beantwoordt graag al jouw vragen! Ga daarvoor hierheen.

Stel je vragen aan Jospehine!17 september Je kan nu ook op het forum terecht om je vragen aan Josephine te stellen! Je kan daarvoor hier terecht!

'Ik vind mezelf een gelukzak!'

15 september Roos van Acker was op 6 september te gast bij Studio Brussel in het programma Brussel Midi. Zij gaf een diepte interview waarin zij onder andere sprak over Terra Incognita. Ook vertelde Roos over de voor- en nadelen van haar hectische leven, de tol die dit soms eist en de keuzes die zij erbij gemaakt heeft. 'Ik vind mezelf een gelukzak! Ik denk dat mensen het zouden merken als ik iets doe waar ik geen 200 procent achtersta. Ik wil dingen doen waar ik volledig mijn ziel kan insteken'Stel je vragen aan Remco!

14 september Remco van den Bosch heeft zich ingeschreven op de site en beantwoordt graag jouw vragen op het forum! Je kan er hier voor terecht!

Terra Incognita op herhaling in prime time

14 september Op VT4 werd de begin tijd van Terra Incognita op donderdagavond van 21:05 uur verschoven naar 22:05 uur. Niet meer in prime time dus, wat mogelijk kijkers kan kosten!

Op verzoek van veel VT4 kijkers is de herhaling van Terra Incognita op zondag (die oorspronkelijk om 22:50 uur begon) voortaan echter wél te zien in prime time om 20:25 uur.

Meer kijkers voor aflevering 2!

12 september Gisteren zagen een aantal meer kijkers hoe Sarah naar Koh Muk promoveerde! Terwijl de aflevering van vorige week 472.000 kijkers trok (marktaandeel: 7.2%), bekeken deze keer 513.000 mensen de tweede aflevering! Goed voor een lichte toename van 0,2 % in het marktaandeel!

Een spontane chat met een bijzonder duo!

10 september Vanavond was bij ons te gast op de chat het zeer sympathieke en spontane presentatieduo Art Rooijakkers en Roos van Acker! In een chatsessie die meer dan een uur duurde kwamen veel onderwerpen aan bod. Onder meer werd gesproken over de verschillen tussen Terra Incognita met bijv. Peking Express. Ook kwam aan bod welke rol Art en Roos nog meer vervullen bij de productie behalve rode draad en spraken ze heel open en enthousiast over hun toekomstplannen cq ideeën! Art en Roos zeer bedankt voor jullie participatie we hopen jullie hier nog eens te mogen verwelkomen!


Voorzichtige start voor Terra Incognita op Net 5!

5 september Terwijl Terra Incognita in België goed van start ging, scoort het in Nederland minder. Het programma behaalde gisteren 472.000 kijkers (madl: 7.2%) voor NET 5. Minder dan de helft daarvan volgde de special over de kandidaten van Terra Incognita (210.000 kijkers, madl: 4.3%).

Het was dan ook een zware strijd. Talpa had zijn special rond de Expeditie Robinson kandidaten recht tegenover Terra Incognita geprogrammeerd en SBS zelf zond op dat moment de blockbuster Ocean's 11 uit. Beide programma's zullen volgende week niet met Terra Incognita concurreren. De tijd zal uitwijzen of het aantal kijkers zal toenemen.

Wil je reageren op dit bericht? Dat kan op het forum!

Sterke start voor Terra Incognita!

2 september Het nieuwe mysterieuze programma Terra Incognita startte donderdagavond op VT4 met gemiddeld 313.693 nieuwsgierige kijkers! Dit is meteen goed voor 21,4 procent van de 15-44-jarige Vlamingen die op dat moment televisie keken. De allereerste aflevering van dit originele format van het productiehuis Kanakna (oa. Peking Express en Paradise Hotel) is daarmee vanuit het niets erg stevig uit de startblokken geschoten.

Volgende donderdag 8 september wordt de tweede aflevering van Terra Incognita trouwens om 22.00 uur uitgezonden op VT4! Chris Van den Durpel zal het programma namelijk voorafgaan met zijn nieuwe show Chris & Co Live.

Bron: Showbizzsite

Chatten met Art en Roos!

1 september Jaja..!! De Terra Incognita crew heeft de eer een echte primeur aan te kondigen! Niemand minder dan het presentatieduo Art Rooijakkers en Roos van Acker zal op zaterdagavond 10 september vanaf 20.00 een uur lang aanwezig zijn op de chat van onze site om veel vragen over het programma te beantwoorden. Eerder al organiseerde Realitynet succesvolle chats met onder meer Ernst-Paul Hasselbach, Klaar van der Lippe (kandidate Expeditie Robinson 2004) en Rinck Zevenberg (kandidaat Peking Express 2005).
Ook nu zullen fans en kijkers van het programma dus weer een unieke gelegenheid krijgen om 'een kijkje in de keuken van' te krijgen door het sympathieke duo vragen te stellen !
Art is erg enthousiast over de samenwerking met Roos: 'Roos is heerlijk om mee samen te werken!! Leuk, spontaan!'. Ook Roos is erg blij met de samenwerking met Art. Zij zegt hierover: 'Art is mijn verstandige broer! We lijken op elkaar. Niet alleen qua karakter, maar ook qua uiterlijk zouden we broer en zus kunnen zijn. Hij is gewoon leuk om mee om te gaan'.
Wil je reageren op dit bericht? Dat kan op het forum!

'Het is een mix van spel, reality en documentaire'

31 augustus Art Rooijakkers was vandaag te gast in het programma 'Goedemorgen Nederland' van de Kro. Hij gaf een uitgebreid interview waarin hij inging op hoe de makers (Kanakna) zich hadden voorbereid op het maken van de serie, en hoe de omgang met de Zeenomaden verliep. Ook vertelde hij meer over de verschillende niveau's die het spel rijk is en hoe de serie zich daarmee onderscheidt van andere realityserie. 'Je kan als speler alleen maar winnen in Terra Incognita als je verderkomt' vertelt Art.

'Je moet niet zomaar op een strand blijven zitten, maar je moet door drie niveau's heen zoals in een videospelletje, om de winnaar te kunnen worden'. We konden ook alvast genieten van de eerste beelden van één van de zware proeven die de kandidaten voor de kiezen gaan krijgen.


'Het was wel een heftige opnameperiode'

25 augustus In een item op Shownieuws van Sbs6 kwamen vandaag Art Rooijakkers en Roos van Acker aan het woord over Terra Incognita op de persconferentie in Amsterdam. Ze gingen onder meer in op de omstandigheden waaronder gefilmd is, en op wat de kijker zoal verwachten mag van het programma. 'We hebben ook opgenomen tijdens het regenseizoen. Dat was wel loodzwaar, we hebben decors gehad die in één keer omvielen door de heftige regenval. Het was wel een heftige opnameperiode..' vertelt Art.


'Het is absoluut géén survival'

24 augustus Roos van Acker was vandaag te gast bij het programma 'De zomer van 2005' op één. Zij vertelde onder meer over hoe het is om zo lang van huis te zijn, over haar ervaringen in Peking Express, maar ook over het gloednieuwe realityprogramma Terra Incognita. 'Het is absoluut géén survival! Ze (i.e. de kandidaten) krijgen eten van ons, en ze moeten proberen leven als de zeenomaden- pas dan kunnen ze het mysterie dat wij gecreëerd hebben oplossen. We hebben onze kennis van Robinson genomen en zijn daar een stap verder in gegaan.
                                                                           We hebben reality vermengd met antropologie.'
Gemengde duo's en een levenswiel

   
17 augustus Samen met de uitzenddatum van VT4, werden ook meer programma elementen bekend gemaakt.

Dat het spel in drie niveaus werd gespeeld, was al bekend. Deze niveaus bestaan uit het vasteland, het eiland Koh Muk en de rotsen van Rang Nok. De kandidaten starten op een verlaten landstrook aan de Andamanzee. Bij aankomst treffen zij een verwoest dorp en onbruikbare spullen aan. Presentatrice Roos Van Acker en de Nederlandse presentator Art Rooijakkers wijden de spelers vervolgens in het spel in.
De spelers moeten zich in gemengde duo's (man-vrouw) verdelen. Wie een eerste zware test doorstaat, mag meteen naar het eiland Koh Muk. De anderen blijven achter op het eerste niveau. De zes spelers die het tweede niveau hebben bereikt, krijgen een mysterieus boek met een schat aan informatie over het leven van de zeenomaden. Kennis staat bij Terra Incognita dan ook gelijk met macht.

De achterblijvers op het vasteland beschikken niet over deze informatie, maar kunnen wel doorstoten naar het hogere level via een promotiestrijd. De zes spelers op het eiland lopen dan weer het risico om gedegradeerd te worden naar het vasteland. Een "levenswiel" duidt de twee spelers aan die moeten duelleren om degradatie te vermijden. Als na enige tijd blijkt dat het vasteland niet zal blijven bestaan, worden de pogingen om het eiland te bereiken des te intensiever.

Bron: Het Laatste Nieuws

Uitzenddatum VT4 bekend!

17 augustus Terra Incognita werd vandaag aan de Vlaamse pers voorgesteld. Naast extra spelinformatie weten we nu ook wanneer dit nieuwe realityprogramma op VT4 van start zal gaan. Net zoals bij de vroegere producties van dezelfde makers, zal de uitzending op de vertrouwde donderdag op het scherm komen. En dit vanaf 1 september om 21:00 uur, gevolgd door een voorstelling van de kandidaten!

Bron: Het Laatste Nieuws

Geschreven versie TI-Trailer online!

15 augustus Niet iedereen heeft natuurlijk een supermoderne computer  of een snelle verbinding. Daarom -en voor wie gewoon nog even na wil genieten- hebben wij een uitgeschreven versie van het mysterieuze verhaal van de trailer van Terra Incognita gemaakt, zodat hij voor iedereen toegankelijk is.


Trailer Terra Incognita online!

9 augustus Lang verwacht, toch gekomen.. Eindelijk lichten Net5 en VT4 een tipje van de mysterieuze sluier van Terra Incognita..! Sinds gisteren zendt Net5 een prachtige, lange trailer uit waarin de kijker een voorproefje krijgt van datgene wat op het menu staat. Tegen een prachtig, enigszins onheilspellend decor zien we de authentieke cultuur van de zeenomaden, geëmotioneerde en ontroerde kandidaten, harde strijd en vooral veel mysterie. Tot besluit hiervan verklaart één van de kandidaten: 'Mijn wereldbeeld is veranderd .. zeker!'

Talpa vaart ramkoers tegenover Terra

2 augustus Het heeft er alle schijn van dat Nederlands' nieuwste zender, Talpa,  met hun versie van Expeditie Robinson een ramkoers gaat varen ten aanzien van Terra Incognita en de SBS-groep.
Hoewel Talpa niet gekozen heeft voor de zondagavond-traditiegetrouw Expeditie Robinsonavond - hebben ze besloten de eerste aflevering 2 weken eerder uit te zenden dan oorspronkelijk gepland, namelijk op maandag 29 augustus. De zender lijkt daarmee Expeditie Robinson op maandag op de kaart te willen zetten voor de kijker. Daarnaast zendt Talpa de kandidaten- introductie uitzending uit op 4 september om 21.30 uur. Exact tegelijkertijd met de eerste aflevering van Terra Incognita, dus. Talpa lijkt hiermee het signaal voor directe concurrentie te willen afgeven jegens het format van Net5 en VT4.

Bron: Talpa.tv

Uitzendtijd Terra Incognita bekend

26 Juli De SBS-groep heeft vandaag de programmering van Net 5 voor de maand september bekend gemaakt. Terra Incognita zal vanaf 4 september uit worden gezonden op de traditionele zondagavond tussen 21.30 uur en 22.30 uur.

Vooral bij de eerste aflevering pakt Net5 flink uit: Tussen 21.30 en 22.30 uur krijgen we de eerste aflevering voorgeschoteld van deze kersverse Realityserie. Hierna staat tussen 22.30 en 23.30 uur nog een blok op het menu waarin de kandidaten van Terra Incognita ruimschoots aan bod komen in het programma 'Terra Incognita- De Kandidaten'. Getrouw traditie krijgt de kijker dan een kijkje in de keuken van het 'gewone' leven van de kandidaten.

Bron: Dutchmedia.web-log.nl

SBS groep presenteert nieuwe logo's

22 Juli De SBS-groep presenteert vandaag de nieuwe logo's van haar drie zenders.
De zenders worden nu ook in een andere volgorde gebracht: NET5, SBS6, Veronica


Bron: Medialog.blogspot.com

SBS-groep gaat back tot basic

22 Juli De drie zenders van de SBS-groep (SBS6, Net5 en Veronica) gaan vanaf oktober 'back to basic'. Dat bleek tijdens een presentatie in Amsterdam van de nieuwe programmering van de tv-stations.
Op SBS6 blijkt de hunkering naar primaire omstandigheden uit het nieuwe programma Groeten uit de Rimboe (Ticket to the Tribes). De deelnemers worden in een oerwoud gedropt bij een inheemse stam. Ze moeten zich aanpassen aan de plaatselijke gebruiken en op deze manier zien te overleven.

Ook op NET5 moeten speldeelnemers zich inleven in oude beschavingen. De makers van Expeditie Robinson en Peking Express komen met het nieuwe spel Terra Incognita (zie eerder), waarin achttien spelers in de voetsporen treden van een bijna vergeten Thaise beschaving van zeenomaden. Art Rooijakkers en Roos van Acker doen de presentatie.
Veronica vraagt zich volgend jaar af hoe het is gesteld met het liefdesleven van Vlaamse en Nederlandse mannen en vrouwen. In Paradise Hotel nemen mooie vrijgezelle mensen hun intrek en de camera registreert vervolgens wat er gebeurt. Alleen als ze een koppel vormen met een partner van de andere sekse en als ze een kamer delen, kunnen de deelnemers hun verblijf in het hotel veilig stellen.
Ook op het gebied van vormgeving nemen twee SBS-zenders een belangrijke stap. Bij SBS6 krijgen de kijkers als huisstijl straks luchtopnames van bekende en minder bekende Nederlandse plekjes te zien. Daarmee wil de zender het Nederlandse karakter van SBS6 benadrukken. De nieuwe huisstijl van NET5 moet een vrouwelijke en kwalitatieve uitstraling krijgen.

Bron:ANP/Medialog

Avontuur en mysterie in nieuw realityspel op NET 5

20 Juli In een persbericht laat Net5 weten, dat vanaf zondag 4 september de spannende nieuwe realityserie Terra Incognita zal worden uitgezonden in samenwerking met VT4. De presentatie zal net als bij Peking Express weer gedaan worden door het duo Art Rooijakkers en Roos van Acker.

In eerdere berichtgeving liet Net5 weten dat het gaat om een geheel nieuwe realityserie, met weliswaar elementen van Expeditie Robinson als Peking Express erin verweven.

Negen Vlamingen en negen Nederlanders reizen met onbekende bestemming naar de Andamanzee, in Thailand. Zij zullen eerst een zware fysieke beproeving ondergaan, waar zes spelers een plekje in de tweede ronde verwerven. Deze zes worden onmiddelijk naar een eiland gebracht, Koh Muk. De achterblijvers moeten strijden om een plekje op het eiland te verwerven. Als enige leidraad hierbij hebben zij een boek, dat hen inzicht geeft in de oude gebruiken en leefwijzen van de zeenomaden- van oudsher de bewoners van deze verre oorden.Dit boek is echter niet compleet.

In iedere aflevering wordt er dus gestreden: op het vasteland strijden de 12 overgebleven deelnemers om een promotiekans naar het eiland Koh Muk. Op dat eiland zelf vinden degradatieduels plaats. De verliezer daarvan moet weer terug naar het vasteland.

In de tweede fase van het spel komt er een derde niveau in Terra Incognita. Alleen de spelers die zich tot dan toe het best hebben gehandhaafd op onbekend terrein kunnen hier terechtkomen. De indrukwekkende Rang Nok-rotsen vormen het decor van dit hoogste niveau. Hier spelen het mysterie van Rang Nok en de ontbrekende pagina’s uit het boek een grote rol.

De makers van het programma- Kanakna en Strix - hebben zich laten inspireren door het zeenomadenvolk dat sinds oudsherhier leeft.
Ze bestudeerden de fascinerende leefwijze, het schitterende leefgebied en de soms schokkende geschiedenis van de ‘Moken’ en voerden een groot aantal elementen daarvan door in het spel. De gehele productie van Terra Incognita vond plaats in het authentieke Thaise leefgebied van de Moken. Ook zijn de zeenomaden betrokken geweest bij de bouw van het zeenomadendorp op het eiland.

Bron: Net5 - persbericht