Column

Op avontuur in het onbekende

De zomer zit erop, en voor Realitynet-gebruikers betekent dat maar 1 ding: het nieuwe tv-seizoen begint!

Terwijl Expeditie Robinson is verhuisd naar Talpa, komt op Net5 het spiksplinternieuwe Terra Incognita. Bij mij roept de naam (dat wel vertaald kan worden in ‘het onbekende land’) meteen de associatie op met schatkaarten, onbekende grotten en ondoordringbare jungles. En wie droomde er als kind niet van om een echte schatkaart te vinden met aanwijzingen die zouden leiden naar een kist vol goud of om op avontuur te gaan naar onbekende gebieden?

Mysteries en het onbekende spreken tot de verbeelding en dat lijkt volop aanwezig te zijn in dit nieuwe realityprogramma waar de kandidaten het geheim van Rang Nok moeten ontrafelen. Een bijna vergeten beschaving, een boek over de leefwijze van zeenomaden als enige leidraad, het klinkt mij als muziek in de oren. Het kan niet anders of ook de deelnemers voelen weer die kinderlijke opwinding terwijl ze midden in dit avontuur bezig zijn met het oplossen van het mysterie, op een plaats waar maar weinig anderen ooit voet hebben gezet.

Het kan mij niet snel genoeg beginnen, de omgeving, het onderlinge gekonkel dat al op dag 2 begint, de complotten, hoe zijn de deelnemers en wie zal de Bjorn of Reinier van Terra Incognita zijn? Want hoe goed een tv-format ook mag zijn, het staat of valt met de kandidaten en mag een ‘person everybody loves to hate’ natuurlijk niet ontbreken!


Wil je reageren op deze column? Dat kan op het forum!