Auteur Topic: 'Man gedood op set Terra Incognita'  (gelezen 10246 keer)

Offline hAgAr

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Just Cruisin'
'Man gedood op set Terra Incognita'
« Gepost op: 17-03-2008, 09:30:09 »
HILVERSUM - Op de set van het Vlaams-Nederlandse survivalprogramma Terra Incognita is in de periode 2005-2006 tijdens de opnames een overvaller gedood.
 
De dader zou een lokale bewaker zijn geweest die in dienst was van het Vlaamse productiehuis Kanakna.

Uit onderzoek van het KRO-programma Reporter blijkt dat Kanakna op de hoogte was van de identiteit van de dader. Toch zijn er alleen Birmese vissers opgepakt als verdachten. 

Openheid

Kanakna-oprichter Ludo Poppe zegt in de uitzending dat tegenover de autoriteiten volledige openheid van zaken is gegeven. De vermeende dader is voor de politie echter een onbekende. De identiteit van het slachtoffer is onbekend.

Terra Incognita speelde zich af op een aantal Thaise eilanden. In de uitzending van Reporter vertelde een op de set aanwezige timmerman dat de beveiliger tegenover hem bekende een man met messteken te hebben gedood. Hij zou 's nachts zijn aangevallen door onbekenden.

De deelnemers wisten van niets en speelden de dag na de moord nog een spelletje op de plek van het incident.

----

Bovenstaand bericht van nu.nl "geplukt". Onbeschrijfelijk dat een "ongelukje" als deze, gewoon in de doofpot is gestopt. Commercie voor alles!. En het is toch ontzettend cru, dat daags na een dodelijk "ongeluk" het spel gewoon is doorgegaan, zonder de deelnemers in te lichten. Mij zal het benieuwen of de deelnemers aan Terra Incognita er ook maar iets van hebben meegekregen.

Offline Loezel

  • Actief Lid
  • *****
  • Geslacht: Vrouw
Re: 'Man gedood op set Terra Incognita'
« Reactie #1 Gepost op: 22-03-2008, 22:41:45 »
De twee kandidaten (Agnes en Paulo??) die in die reportage zijn geinterviewd zeiden dat ze inderdaad helemaal van niks wisten. Die hebben er toen ook niks van gemerkt. Maar ze zeiden wel dat ze het inderdaad graag hadden geweten (lijkt me ook logisch), zodat ze zelf een keuze hadden kunnen maken of ze door waren gegaan met het spel of niet.